RUSYA KRİZİ TURİZMİMİZİ ETKİLEMEZ

Erdal Altuntaş
İSTANBUL – Bentour Reisen şirketinin sahibi Kadir Uğur (67), Türkiye ile Rusya arasındaki uçak düşürme krizinin, Türk turizmini olumsuz yönde etkilemeyeceğini söyledi. Daha önce ATT’nin sahibi olan 46 yıllık tecrübeye sahip Turizimci Kadir Uğur “ATT’yi sattıktan sonra, rakip olmamak adına Almanya’dan ayrılarak 12 yıl önce İsviçre’de Bentour Reisen’i kurdum” diyerek Türk turizminin 2016’dan beklentilerini Post Gazetesi’ne değerlendirdi.

Rus’suz otellere hoşgeldiniz
İstanbul-Beşiktaş’daki, Galatasaray Adası’nda sorularımızı cevaplayan Uğur “Türkiye ile Rusya arasındaki kriz beni hiç korkutmuyor. Ruslar genelde yaz aylarında ve ana sezonda ülkemize geliyorlardı. O eksikliği Türkiye iç pazardan veya batı avrupadan kapatır. Burada, Türkiye’nin Batı Avrupa’ya vereceği değer önemli. Bakanlığın bu açığı doldurmak için Türkiye reklamını iyi yapması lazım. Avrupa’da yapılacak güzel bir tanıtım, bu açığı fazlasıyla kapatır. Hatta Rusların gelmemesi avantaj bile olabilir. Çünkü bazı insanlar Rusların geldiği otellere gitmek istemiyorlardı. Şimdi, (Rus’suz otellere hoşgeldiniz) sloganıyla yapacağımız kampanya ile bunu Avrupa’ya duyurmalıyız” dedi.

Türkiye pazarında herkese ekmek var
Bentour Reisden olarak yüzde 90 Türkiye pazarına hitap ettiklerini ve Türk tur operatörlerinin gittikçe azaldığına vurgu yapan Uğur, “Ülkemiz, kaplumbağaları bile koruyor ama bizim gibi turizmcileri korumuyorlar. Türk tur operatörlerinin çoğalması lazım. Dünyanın her yerinde kollarımız olmalı. Bu işe yeni başlayan gençlerimizi destekliyorum. Onları rakip olarak görmüyoruz. Ne kadar çoğalırsak turizim pazarımız da o oranda büyür. Bu pazarda herkese ekmek var. Yeterki işimizi doğru yapalım” diyerek Pazar payındaki artışı hızlandırmak için gemç turizimcilerin yetişmesi gerektiğini söyledi.